Bachbloesemremedies

Dr. Edward Bach was arts, bacterioloog, patholoog en homeopaat, hij was werkzaam in het Engelse Wales in de jaren 30 van de vorige eeuw. Deze Edward Bach is zijn hele leven opzoek geweest naar een makkelijke, goedkopere, zuiverdere en betere methode om de mens te genezen.

Dr. Bach gaat ervan uit dat elke disbalans in het lichaam voortkomt uit een mentale disbalans. Hij ontdekte dat elke emotionele toestand zijn eigen trillingen heeft (trillingsfrequentie). Zijn visie is dat het hele universum zich bevind in trillingsfrequenties. Hij stelde vast dat je een hogere zelf hebt waarin je emoties in evenwicht trillen. Als een dier in balans is trillen ze allemaal gelijk, is het dier uit balans dan zijn de trillingen van de emotie die het dier laat zien verstoord. Dr Bach heeft 38 bachbloesems gemaakt met elk hun eigen trilling. Deze bloesems brengen het trillingsniveau weer naar gelijke hoogte waardoor het dier weer in balans komt. Alle bachbloesems zijn gemaakt van planten en bomen met uitzondering van rockwater en zijn allen gebaseerd op karaktereigenschappen van de mens maar ook van het dier.

Een heel simpel voorbeeld:

Als "angst" je beheerst, dan is dat iets wat in je leven heel veel aandacht krijgt, niet alleen van jou maar ongetwijfeld ook door je omgeving. Iets wat aandacht krijgt zal gaan groeien, gaan floreren. Nu is het tegenovergestelde van angst de kwaliteit "moed". Angst en moed zijn allebei een kant van dezelfde medaille. Als angst nu veel aandacht krijgt, zal er weinig overblijven voor moed. De kwaliteit moed zal langzaam wegkwijnen. Door nu geen aandacht meer te schenken aan de angst maar juist de moed te versterken komt er weer balans tussen beide uitersten. Je hebt weer voldoende moed om met je angst om te gaan.