Werkwijze

In de natuurgeneeskunde is het belangrijk te achterhalen waarom het lichaam het (tijdelijk) niet aankan. Dat kan diverse redenen hebben. De oorsprong van de disbalans kan op puur lichamelijk niveau liggen, maar ook op emotioneel of energetisch gebied. Een klacht kan door ontelbaar veel dingen veroorzaakt worden. Om tot een juiste diagnose, conclusie en daarop afgestemd behandeladvies te komen houd ik eerst een uitgebreid vraaggesprek. Dit is nodig om een volledig (holistisch) beeld te krijgen van de aard van het dier en zijn of haar klacht(en). Het adviesconsult bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarbij ik zoveel mogelijk informatie over uw dier verzamel. Denk bijvoorbeeld aan voeding, medische geschiedenis, de geschiedenis van het dier en zijn/haar gedragingen. Hieruit volgt een advies aan de eigenaar, vaak in combinatie met een middel (bach, aroma, homeopathie) afhankelijk van de klacht. Met de lecher-antenne en de connectiesensor kan uw dier in korte tijd gescand worden op blokkades en de effectiviteit van medicatie en voeding. Tezamen bepalen al deze gegevens het startpunt van een behandeling.

U kunt voor informatie altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Besluit u een afspraak te maken dan kom ik bij u aan huis of op stal, uit ervaring blijkt dat dit het rustigst is voor uw dier.


Mestonderzoek
U kunt bij mij ook een mestonderzoek laten uitvoeren. Door middel van een wormeitelling kan ik vaststellen of het nodig is om uw paard te ontwormen. Zo ontwormt u enkel wanneer dit daadwerkelijk noodzakelijk is en dus niet preventief. Op deze manier gaat u resistentie tegen en belast u uw paard niet onnodig met chemische middelen. Indien uit het onderzoek blijkt dat ontwormen gewenst is dan krijgt u van mij advies over het juiste middel.